tisdag 15 september 2009

Nu mer än någonsin behövs biblioteken!


Alla bibliotek i miljonstaden Philadelphia i delstaten Pennsylvania i östra USA riskerar att stängas den 2 oktober! Det handlar om totalt 54 biblioteksenheter som kan komma att läggas ned på grund av kraftiga budgetnedskärningar. På sin webbplats vädjar biblioteket om akuta räddningsaktioner och uppmanar allmänheten att skriva till politikerna och protestera.

Budskapet till politikerna är att biblioteket spelar en viktig roll i samhället, och att användningen av biblioteket har ökat dramatiskt under det senaste året. Den absolut mest efterfrågade servicen är den fria tillgången till internet på biblioteket. Arbetslösa använder internet för att söka jobb, unga gör sina läxor vid datorerna och äldre är beroende av biblioteket för att få tag i viktig information om bidragsförmåner och liknande, som idag bara finns online.

Nästan hälften av invånarna i Philadelphia saknar internet i hemmet. Biblioteket är deras enda chans att få tillgång till internet. Denna helt avgörande resurs kan inte - och får inte tas bort! Nu mer än någonsin behövs biblioteken för att hjälpa svaga och utsatta grupper i samhället. Så lyder budskapet till de styrande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar