lördag 2 oktober 2010

Därför är ny teknik viktigt för barn


"Du kanske tror att datorer och ny teknik bara innebär spel för barn, men i dagens värld är datorer och internet ett verktyg för att arbeta, lära, kommunicera och upptäcka världen."

Så inleds den här videon, som handlar om hur viktigt det är att alla barn har tillgång till datorer, internet och bredband. Vart femte barn i USA lever i fattigdom och har har inte tillgång till datorer i hemmet, där spelar skolan och biblioteken en stor roll för att garantera alla barn tillgång till ny teknik.

Tillgång till internet och ny teknik kan förändra livet för barn, öka motivationen för lärande och ger också möjlighet till bättre hälsa och sjukvård, framhålls i denna video.

I videon ställs frågan vad du som vuxen kan göra för att hjälpa till? Det viktigaste är att se till att alla barn har tillgång till datorer, internet och bredband! Sedan är det jätteviktigt att hjälpa barn och unga att tillägna sig IKT-tekniken så att de kan använda de nya verktygen i sitt lärande och för personlig utveckling...

Kan inte låta bli att dra en parallell till situationen i Sverige. Dels att många bibliotek saknar IT-strategi för barnverksamheten och knappast ens har några internetdatorer på barnavdelningen. Dels att det råder en skriande brist på ny teknik i svenska skolor. Hur ska våra barn och unga rustas för den digitala tidsåldern?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar