måndag 18 oktober 2010

Öppet brev till Sveriges nya IT-minister

Sverige har fått sin första IT-minister, Anna-Karin Hatt (c) - det tycker jag är väldigt spännande! Kanske finns det nu en chans att samla IT-politiken som har spretat på så många sätt.

Nu finns i alla fall en ansvarig minister för det stora och viktiga politikerområde som handlar om att skapa ett informationssamhälle för alla. Kanske kan det leda till att vi också får en nationell IT-politik värd namnet...
Vi är nog många som undrar hur vår nya IT-minister ser på frågan om den digitala klyftan, och vad som bör göras för att öka den digitala delaktigheten i samhället.

Jag fick tillfälle att gästblogga på Internetdagarnas blogg, och skrev då ett öppet brev till vår nya IT-minister. Där tog jag förstås upp frågan om det digitala utanförskapet i världens mest uppkopplade land...

Blogginlägget avslutas med en uppmaning till vår nya IT-minister att redogöra för sin syn på frågan om digital delaktighet och vilka politiska visioner hon har på området. Hon har chansen att göra det redan den 27 oktober, då hon huvudtalar på Internetdagarna i Stockholm.

Läs mitt blogginlägg här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar