torsdag 28 januari 2010

En sten som satts i rullning...

Biblioteken och den digitala klyftan - nu har frågan hamnat på den politiska agendan! I senaste numret av Computer Sweden, intervjuas socialdemokraternas IT-politiska taleman, Desirée Liljevall, som ser biblioteken som en viktig resurs i IT-samhället! Hon hoppas att frågan om det digitala utanförskapet får stort utrymme i valrörelsen!

Lösningen tror hon kan finnas på Sveriges alla stadsbibliotek. Där finns tillgång till datorer och kunnig personal. "På biblioteken kan vi se till att de slussas in. Vi måste rikta engagemanget mot den grupp som behöver det mest, till exempel nyanlända svenskar", säger hon i intervjun. Läs hela artikeln här

Det ligger helt i linje med östgötabibliotekens satsning på internetguidningar och e-kampanjen "Internet för alla" i syfte att öka den digitala delaktigheten.

Och stämmer väl överens med tankegångarna inom projektet IKT-lyftet, som är ett nationellt projekt med syfte att "utveckla samverkan, resurser och metoder mellan folkbibliotek och folkbildning för att öka användningen av Internet, e-tjänster och digital information. Den slutliga målgruppen är de vuxna som inte är vana att använda internet som vardagsredskap."

Det känns som att en sten har satts i rullning...

1 kommentar:

  1. Ett parti som tycker att det aer viktigt att alla har tillgaang till internet:
    www.aktivdemokrati.se
    ...personligen tycker jag inte det aer bra att diskriminera denna tillgaang till invandrare framfoer svenskar eftersom du daa aer med och skapar fler SD-anhaengqre.

    SvaraRadera